+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

News

Pünkösdi bornapokkal rajtolt a tokaji nyár

Két év kényszerszünet után újra a tokaji Kossuth téren tartották meg a város szezonnyitó fesztiválját június 3-a és 5-e között a Kulturális Központ szervezésében, illetve koordinálásában.

A 2021-ben szerzett tapasztalatok az idei rendezvényt is segítették. Akkor a korábbi rendszerrel ellentétben, miszerint egy fő helyszínen zajlanak az események, több városi szolgáltató is csatlakozott a programsorozathoz. Ezt az elgondolást, koncepciót folytatva most is egyebek mellett programokat szervezett a fesztivál idejére az Antalóczy Pince, a Hímesudvar, az Óvárborozó, a Prés (aki az új kerthelységét nyitotta meg ebből az alkalomból), a Szerelmi Pince és a Paulay Borház is. A megszokott módon a Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pince is részese volt a Bornapoknak, itt többek közt a Tokaji Borászok Asztaltársasága tartott zenés borkóstolót.

Változatos programok gyermeknapon

A több éves hagyománynak megfelelően idén is a gyermeknappal indult el a Tokaj Fesztiválkatlan idei szezonja május 29-én. Az „év legboldogabb napján” minden a kicsikről szólt, a programot úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt.

A rendezvény hivatalos megnyitóján Dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője és Posta György polgármester köszöntötte a vendégeket. Majd egy fergeteges Aqua Manó Party-n táncolhattak és játszhattak a gyerekek.

Tokaji Bornapok június első hétvégéjén

Az elmúlt évben a koronavírus okozta korlátozások miatt nem a főtéren volt a Tokaji Bornapok, idén azonban a felújított Kossuth tér lesz a központi helyszíne a június 3-án, 4-én és 5-én megvalósuló nyárindító programnak. A tavaly útjára indított koncepció, az összefogás keretében zajlik majd az idei esemény is a Kulturális Központ koordinálásában a tokaji aszú névadó városában, Tokajban.

A nyár első hétvégéjén tartandó rendezvény továbbra is díjtalan, csupán néhány programra kell külön belépőjegyet váltani, ami miatt érdemes előre tájékozódni. A tervek szerint a felújított, megszépült Kossuth tér lesz a központi helyszíne a rendezvénynek, ahol a nagyszínpadot is felállítjuk. A Polgármesterek borának átadó ünnepsége is itt lesz (szombaton 14 órától). Ami pedig a zenét illeti, alapvetően a jazz műfajban lesznek koncertek a három nap alatt, így mások mellett koncertezik a Vivat Bacchus, a Hegyalja Folk, a Kávészünet zenekar. Fellépnek a hegyaljához köthető művészeti csoportok, és lesz egy hímzett ruhákat felvonultató divatbemutató is.

Klasszikus és kortárs művekkel tisztelegtünk a költészet előtt

A Paulay Ede Színházban április 9-én, szombaton ünnepeltük a magyar költészet napját.

A vers ünnepe 1964 óta József Attila születésnapjához, április 11-edikéhez kapcsolódik. Ebben az időszakban szerte az országban sokféle módon emlékeznek. A tokaji Kulturális Központban mi is tisztelegtünk a magyar irodalom, a vers előtt. Csak félszárnyú madár lenne a költészet, ha nem lenne közönsége, nem olvasnánk, hallgatnánk, mondanánk a költők vallomásait, önkitárulkozásukat. Mert a költemények végső céljukat a mi lelkünkben érik el.

A szeleburdi nyuszi kalandja

Hétvégi családi programok április web

Az előadásra a belépő 1.200 Ft.
Jegyek kaphatók a jegy.hu hálózatában, a tokaji Tourinform irodában, a Fesztiválkatlanban.
Információ: 06-30-908-6925

Tokaji gyermeknap

20220529 gyermeknap web

A Fesztiválkatlan és a tokaji Kulturális Központ szeretettel várja a gyerekeket, kicsiket és nagyokat május 29-én, vasárnap a Tokaji gyermeknapra.

Térzene programok (2022. március 18- 2022. június 24.)

Térzene tavasz fej

március 18. (péntek) 17.00, Prés borbár előtti tér
DONGÓ EGYÜTTES


március 21. (hétfő) 18.00, Paulay Ede Színház udvara
Nyírbrass Rézfúvós Együttes


március 26. (szombat) 17.00, Prés borbár előtt
ADHOC TEAM


április 2. (szombat) 18.00, Prés borbár előtti tér
Nyírbrass Rézfúvós Együttes


április 9. (szombat) 18.00, Prés borbár előtti tér
La Barriere Manouche Jazz Zenekar


április 22. (péntek) 18.00, Prés borbár előtti tér
Nyírbrass Rézfúvós Együttes

Gallery

Contacts

Cultural Center, Ferenc Németi City Library

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Phone: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Head of institution:
Dr. Fintor Gábor

Program coordinator:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Technical manager:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Ferenc Németi City Library
Paulay Ede Theater