Furmint, fröccs és lecsó

A Furmint, fröccs és lecsó nyári rendezvényt a hagyományoknak megfelelően augusztus elején szervezte a tokaji Kulturális Központ. A több mint tízéves hagyománnyal bíró program célja az egyszerű kikapcsolódás: a nyár kedvenc ételét ötvözve a Szerelmi Pincesor kiváló boraival.

 Tizennégyen neveztek az idei megmérettetésre (a lecsófőző versenyre), volt, aki több fajta lecsó elkészítését vállalta magára. Így a hagyományos hagyma-paradicsom-paprika, esetleg tojás vagy kolbász mellé számos különlegesség is belekerült az ételbe: akadt, aki darált hússal, káposztával vagy padlizsánnal dobta fel lecsóját, de gondoltak a vegánokra is, ott a csicseriborsó kapott főszerepet.

– Több éve kóstoljuk az ételeket itt, ez idő alatt pedig kialakultak a jellemző ízvilágok. Minden évben ezt a korábbinál jobban, ötletesebben készítették el a csapatok, sok finom lecsót kóstoltunk meg ma is – mondta el Baji Ferenc zsűritag. – A kreativitás a díszítésre, tálalásra is igaz, nagyon meg vagyunk elégedve mindennel. A bírálatkor nüánszok döntöttek, én gratulálok mindenkinek, aki ezen a tűzforró napon vette a fáradságot és lecsót főzött – tette hozzá a szakács.

A nyári délutánon persze a családokra is gondoltunk. A gyermekeket foglalkozásokkal és ugráló várral, lufi hajtogató bohóccal vártuk, este pedig a felnőtteknek kedveskedtünk a nyíregyházi Retro Rock Band koncertjével. 

A lecsófőzőverseny eredménye:

  1. Soltész Családi Pince
  2. THE-Tokaji Mezőgazdasági Iskola csapata
  3. Csirke Team

Eredményesen szerepeltek:

A Nyitott pincészetek a rendezvényen:

emet logo szines emmi color NKA 25 eves logo szines kulturális és innovációs minisztérium logo