+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

Hírek

Örömzene, világsztárokkal a Tokaji Bornapokon

„Több helyszínen, élőben a borászokkal” szlogennel, az összefogás jegyében szervezik meg a Tokaji Bornapokat 2024. május 31-e és június 2-a között. Középpontban a kiváló tokaji borok, a helyi pincészetek és a zene lesz, koncertezik Zséda és a kubai Habana Social Club zenekar is.

A nyár első hétvégéjén tartandó boros fesztivál legtöbb eseménye továbbra is díjtalan, csupán néhány programra kell külön belépőjegyet váltani, ezekről érdemes előre tájékozódni.

A megszokott Kossuth téri helyszín munkaterület (a városközpont fejlesztése miatt), így a központi színpad a József Attila utcán lesz. Itt tartják a Polgármesterek borának átadó ünnepségét is. Ami a zenét illeti, mások mellett koncertezik a Kelet Brass Band, a Fókusz zenekar, a Mentha project, a Star Deluxe együttes és a Melounge is.
A főtér utcáin (a Bethlen Gábor út azon szakaszán, amely nem munkaterület) az érdeklődőket „gasztrosétány” várja árusokkal, kézművesekkel, és természetesen a kiváló borokkal. A Tourinform Tokaj faházában vásárolható fesztiválpohár.

A kiállító borászatok között megtalálható például az Angyal Borászat, a Frikker Pince, a Grand Tokaj, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****, a Kései Pincze, a Royal Tokaji, a TIBOR Családi Szőlőbirtok, a Szerelmi Pince és további termelők.

tokajmap2024web

A Bornapokhoz idén is számos partner csatlakozott az összefogás jegyében. A Tokaji Borászok Asztaltársasága ismét képviselteti magát. A borkóstolók és a vezetett pincelátogatások mellett a legtöbb helyszínen különleges gasztronómiai élvezetekben is részesülhetnek a fesztiválozók. Így például a Benkő Borházban, a Paulay Borházban, a Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pincében, a Hímesudvarban, a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúrában.

A felsoroltakon kívül más alternatív helyszíneken is zajlanak programok. A Tokaj Fesztiválkatlanban június 1-jén (szombaton) 19 órától Zséda koncert lesz. Az pedig igazi szenzációnak számít, hogy a zárónapon (vasárnap 19 órától) fellép a Habana Social Club kubai zenekar a Paulay Ede Színházban. A HABANA SOCIAL CLUB zenekar a kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence. A csapat az idei, 2024-es világkörüli turnéján kiegészül a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival is. Így egy különleges műsorral várjuk mindazokat Tokajban, akik igazi karibi élményre vágynak. A koncert minden korosztály számára páratlan zenei csemegének ígérkezik, az autentikus díszlet, a híres Tropicana Club táncművészei, a színes jelmezek, a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés is felejthetetlenné varázsolják az estét.

A három nap alatt tehát az egész városban lesznek kisebb és nagyobb változatos programok, amelyek a városnéző sétavonattal könnyen elérhetők a közönség számára. Parkolni a belvároshoz közeli, Paulay Ede Színház melletti új parkolóban érdemes.

(A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.)

Találkozzunk a Tokaji Bornapokon!

Kulturális Központ képgalériája

Elérhetőségek

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Telefon: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Németi Ferenc Városi Könyvtár
Paulay Ede Színház