+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

Hírek

Pünkösdi bornapokkal rajtolt a tokaji nyár

Két év kényszerszünet után újra a tokaji Kossuth téren tartották meg a város szezonnyitó fesztiválját június 3-a és 5-e között a Kulturális Központ szervezésében, illetve koordinálásában.

A 2021-ben szerzett tapasztalatok az idei rendezvényt is segítették. Akkor a korábbi rendszerrel ellentétben, miszerint egy fő helyszínen zajlanak az események, több városi szolgáltató is csatlakozott a programsorozathoz. Ezt az elgondolást, koncepciót folytatva most is egyebek mellett programokat szervezett a fesztivál idejére az Antalóczy Pince, a Hímesudvar, az Óvárborozó, a Prés (aki az új kerthelységét nyitotta meg ebből az alkalomból), a Szerelmi Pince és a Paulay Borház is. A megszokott módon a Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pince is részese volt a Bornapoknak, itt többek közt a Tokaji Borászok Asztaltársasága tartott zenés borkóstolót.

A tokaji borászatok a Kossuth–téren is megjelentek, köztük több olyan helyi pincészet, akik több éve nem vettek már részt a rendezvényen. Mellettük pedig a gasztronómia számos képviselője kínálta finomságait a streetfoodtól a pálinkán át egészen a Tokajban főzött sörökig.

A kiállítók mellett a programok sorát is a változatosság jellemezte. A Bornapok három napján a jazz és a szórakoztató könnyűzene egyaránt megjelent és helyet kaptak a színpadon a helyi és térségi hagyományőrző csoportok is. A koncertek mellett pedig a fesztivál nagyszínpadán tartották meg a Kárpát-medencei és V4 költészeti fesztivált is.

Bornapok FB prifilképImmáron huszonegyedik alkalommal tartották meg a Polgármesterek Borának átadó ünnepségét. Az összefogást jelképező bort a Grand Tokaj Zrt. készíti abból a szőlőből, amit a huszonhét hegyaljai település összead. A furmint és hárslevelű házasításból készített szárazbor kereskedelmi forgalomba nem kerül, az kizárólag reprezentatív célokat szolgál. A ceremónián a borvidék névadó településének polgármestere Posta György, dr. Horváth Ágnes, a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektora, dr. Molnár Péter, a Tokaji Hegyközségi Tanács elnöke és Rábai László, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a közönséget, illetve a településvezetőket.

A Pünkösd hétvégéjén megtartott rendezvény kiváló nyitánya volt az idei nyári szezonnak, ami számos izgalmas programmal csábít a tokaji aszú névadó városában, Tokajban. A Fesztiválkatlanban mintegy húsz különböző koncerttel, előadással várják a közönséget, akik olyan világsztárok műsorát láthatják, mint a Boban Markovic Orkestar vagy a zongoravirtuóz Richard Claydermann. Mellettük pedig a hazai zenészek legjobbjai (Majka & Curtis, Rúzsa Magdi, Ákos) koncerteznek, de több musical, operett és színi előadás is szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A szezonzáró Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat pedig szeptember 30 és október 2. között rendezik.

Kékek az eseményről:
2022 június 3. (péntek)
2022 június 4. (szombat)
2022 június 5. (vasárnap)

emet logo szines emmi color NKA 25 eves logo szines

(ej)

Kulturális Központ képgalériája

Elérhetőségek

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Telefon: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Németi Ferenc Városi Könyvtár
Paulay Ede Színház