+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

Hírek

Adventi programok Tokajban

Tokaj ADVENT 2022 web

Változatos programokkal – gyertyagyújtással és igehirdetésekkel, hangulatos műsorokkal, térzenei koncertekkel, vásárral - találkozhatnak az érdeklődők az adventi időszakban Tokajban. Az esemény helyszíne (újra) a Kossuth tér lesz.

A programokat november 27-én, december 4-én, 11-én és 18-án szervezzük meg.

Mind a négy alkalommal lesz forgatag 15 és 19 óra között, ahol javarészt a város – szociális, oktatási- intézményeivel találkozhatnak az érdeklődők. Az összefogás jegyében kézműves és gasztronómiai termékek is kaphatók majd, tehát a vásári hangulat garantált.

Az első adventi gyertyagyújtáson (november 27-én) 16 órától fellép a Mandala Dalszínház Karácsonyi varázs c. műsorukkal (amely egy musical-válogatás), és ünnepi műsort adnak a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium tanulói. Ezt követően mond köszöntőt Posta György, Tokaj város polgármestere, majd igét hirdet Gorcsa György görögkatolikus paróchus.

A második gyertyagyújtáson (december 4-én) 16 órától adventi térzenei koncerttel kezd a Lituus Rézfúvós Együttes, majd ünnepi műsort ad a Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. Ezt követően igét hirdet Gerlai Pál evangélikus lelkész. Ezen a napon 16 és 18 óra között élőben találkozhatnak a gyerekek a Mikulással és a krampusszal.

A harmadik adventi gyertyagyújtáson (december 11-én) 16 órától adventi térzenei koncertet ad az East Brass Rézfúvós Együttes. Ünnepi műsorral készülnek a helyi óvodások, és az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Tokaji Otthona. Igét hirdet Tóth Orsolya református lelkipásztor.

A negyedik gyertyagyújtás alkalmával (december 18-án) 16 órától a Nyír Brass Rézfúvós Együttes koncertezik. 17 órától adventi hangversenyt ad Tokaj Város Vegyeskara a Jézus Szíve Római Katolikus Templomban (vezényel: Pásztor Istvánné). 18 órától pedig igét hirdet Kertész Ferenc római katolikus plébános.

A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Az adventhoz kapcsolódó további tokaji programok. Egész napos adventi forgatagot szervez a Tokaj Kincsei Egyesület december 10-én a Préskertben. A II. Tokaji Adventi Fényes Futás (az egészséges életmódra történő nevelés, és a közösségi élményszerzés céljából) december 17-én lesz (17 órától). A XI. Tokaji Betlehemes Játékra pedig december 23-án (18 órától) kerül sor. Az adventi időszakban szombat délelőttönként indulnak a kávézással és szaloncukor kóstolóval egybekötött Tokaji Séta programok is.

Készülődjünk közösen a karácsonyi ünnepre, találkozzunk Tokajban!

Kulturális Központ képgalériája

Elérhetőségek

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Telefon: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Németi Ferenc Városi Könyvtár
Paulay Ede Színház