+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

Meseautó - május 19. (péntek), 19.00

Jegyek:
https://www.jegy.hu/program/meseauto-145363

Bolba-Szente-Galambos: MESEAUTÓ (musical comedy)

Vadnay László és dr. Vitéz Miklós Meseautó című filmforgatókönyve alapján

Hyppolit, a lakáj - április 27. (csütörtök), 19.00

Jegyek:
https://tixa.hu/hyppolit-paulay-2023

A „Hyppolit, a lakáj” Kabos Gyula első hangosfilmje, mely mai napig rendkívül népszerű, rendszeresen műsorra tűzik a TV csatornák. A szerzők időtálló remekművet alkottak, melynek üzenete napjainkban is aktuális, így a színpadi változat is rendre megjelenik a színházak repertoárján. Nem véletlen, hiszen a zseniális, parádés, fordulatokban gazdag szövegkönyv önmagában is tökéletes remekmű, amely sikergyanús, de a siker lehetőségét csak növelik Eisemann Mihály fülbemászó, kellemes dallamai.

„Szeretni bolondulásig...” - április 15. (szombat) 19.00

Jegyek:
https://www.jegy.hu/program/mujahid-zoltan-szecsi-pal-akusztik-musora-144997/948395

Mujahid Zoltán Szécsi Pál akusztikus koncertje április 15-én, szombaton 19 órától a tokaji Paulay Ede Színházban.

Mujahid Zoltán énekes, előadóművész az első Megasztárban tűnt fel. Azóta számtalanszor hasonlították már Szécsi Pálhoz, néhány éve eldöntötte, hogy szeretné továbbvinni és megőrizni Szécsi Pál zenei hagyatékát, a szimfonikus hangzásvilágon keresztül az eredetiségét megőrizve.

Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?

fat pig 08

Többek között a címben feltett kérdésre keresi a választ a Balázs Andrea és Pásztor Tibor főszereplésével bemutatott darab. Neil LaBute Fat Pig című szatíráját a Karinthy Színház vendégjátékában, a Paulay Ede Színházban láthatta a nagyérdemű szeptember 2-án.

Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, hogy mennyire fontosak a külsőségek a siker, az elismerés szempontjából, és, hogy mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiáját először állították hazánkban színpadra, az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték.

A szabadság eszméje

Földes László HOBO Hármasoltár című irodalmi estjét mutatta be a Paulay Ede Színházban augusztus 16-án. A Kossuth díjas előadó József Attila, Jim Morrison és Vlagyimir Viszockij műveit tárta közönség elé.

A hetvenhét éves HOBO ma is széles rajongótáborral rendelkezik, a tavalyi nagysikerű József Attila –est után egy újabb különleges előadással érkezett Tokajba. A Broadway Event és a Zempléni Fesztivál közös szervezésében megtartott esten három, egymástól korban és földrajzilag is nagyon eltérő költő műveit mutatta be.

Örök érvényű történet

A Veres 1 Színház vendégjátékában mutatták be a Miss Daisy sofőrje című előadást a Paulay Ede Színházban, június 24-én.

A történet sokak számára ismerős lehet, hiszen az 1990-es évek elején nagysikerű film készült belőle Jessica Tandy, Morgan Freeman és Dan Aykroyd főszereplésével. A huszadik század közepének Amerikájában játszódó sztori egy idős és mondhatni elég kukacos hölgyről szól, akit fia annak balesetei miatt már nem enged vezetni. Ezért vesz fel mellé egy sofőrt, aki történetesen fekete, ami akkoriban még nem feltétlen volt elfogadott dolog.

Illúziók a színházban

Az Illúzió Mesterei címmel láthatott lélegzetelállító előadást a Tokaj Fesztiválkatlan közönsége a Paulay Ede Színházban. A kétszeres bűvészvilágbajnok Hajnóczy Soma mellett Kelle Botond és Lui varázsolta el a közönséget június 19-én.

Az Illúzió Mesterei többször kápráztatták már el minket Tokajban. A közel teltházas bemutató kapcsán a humoráról is jól ismert bűvész, Hajnóczy Soma szerint ez visszaigazolja azt, hogy az emberek a mai napig szeretik a csodákat, ilyenkor hajlamosak arra, hogy elhiggyék: a csoda velük is megtörténhet.

Paulay Ede Színház képgalériája

Elérhetőségek

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Telefon: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Németi Ferenc Városi Könyvtár
Paulay Ede Színház