+36 47 352 003   |   szinhaz@tokaj.hu   |   3910 Tokaj, Serház út 55.

Hírek

Mozgással ünnepeltük a 950 éves Tokajt

„Mozduljunk együtt a 950 éves Tokajban” címmel a tokaji Kulturális Központ tokajiak és nem tokajiak; sportolók és nem sportolók részére szeptember 5-én, kedden, „stílusosan” 9 óra 50 perctől sportolási lehetőséget szervezett a Tisza- és a Bodrog-parton.

Az előzményekhez tartozik, hogy több sportesemény is ünnepelte már Tokaj születésnapját idén.

Így például a Bringa Piknik 9 óra 50 perckor rajtolt a nyíregyházi Kossuth térről, Nyírteleken és Rakamazon át egészen a Fesztiválkatlanig tekertek a résztvevők.

A gyermeknapon több ügyességi vetélkedő volt a 950 jegyében, és ekkor Éltető Péter thai-boksz mester csapata 950 ütést és rúgást mutatott be.

De az Extreme Trail Fesztivál és az éjszaki futóverseny (Tokaj by night) is csatlakozott a „Tokaj 950” programsorozathoz.

A sportesemények közül kiemelkedik a szeptember 5-ére szervezett „Mozduljunk együtt!” rendezvény, hisz több száz helyi középiskolás, általános iskolai diák, óvodás, és az önkormányzat intézményei is részt vettek rajta (a rendkívül kellemes időben). A megmozdulás fontosságát Posta György, Tokaj város polgármestere is hangsúlyozta köszöntőjében (ő is lefutotta a távot) az összefogás mellett (amit az ötletgazdáknak, szervezőknek köszönt meg). A résztvevők egy TOKAJ 950 alakzattal okoztak meglepetést a focipályán, majd 9 óra 50 perckor volt a rajt, és a gyönyörű Tisza- és Bodrog-parton 950 méter futottak. Voltak, akik futva, kocogva, mások, mint például az óvodások (Tokaj színeibe öltözve), sétálva tették meg a távot.

A célba érkezést követően a frissítő mellé mindenki egy polgármesteri emléklapot, a Kispatak-2000. Kft. édességét és dr. Koncz Zsófia, térségünk országgyűlési képviselőjének ajándékát (egy finom szerencsi csokoládét) kapott.

Posta György polgármester hivatalos közösségi oldalán is megköszönte a résztvevőknek, hogy hozzájárultak a Tokaj 950 programsorozathoz.

Kulturális Központ képgalériája

Elérhetőségek

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár

3910 Tokaj, Serház u. 55.
Telefon: 06 47 352 003
E-mail: szinhaz@tokaj.hu

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
+36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu

Németi Ferenc Városi Könyvtár
Paulay Ede Színház